Spinn 20 år - Introducerar två nya priser

Spinn 2024

Den 11 april går Sveriges största PR-gala av stapeln på Hamburger Börs där det gångna årets främsta PR-kampanjer ska utses och prisas. I år firar Spinngalan 20-årsjubileum och i samband med detta introduceras två nya priser, Folkets pris och Jubileumspriset.

Spinngalans syfte är att hylla PR-insatser som gör skillnad för branschen i Sverige. Tidigare år har bidragen kunnat delta i 15 kategorier men i år adderas ytterligare två vinstkategorier: Novus Folkets pris samt Jubileumspriset. Jubileumspriset tilldelas en PR-kampanj som tidigare vunnit inom kategorin årets konsumentkampanj och som visar på relevans än idag.

–  Det ska bli spännande att få utse vinnaren av Jubileumspriset. Jubileumspriset hyllar en kampanj från de senaste 20 åren som än idag gör ett stort avtryck på samhället och branschen i stort. Det nya priset uppmärksammar den långsiktiga kraften i att PR bidrar till att förändra beteenden och preferenser, säger Björn Mellstrand, juryordförande för Spinn.

Folkets pris är ett nytt pris som belönar den kampanj i årets Spinngala som enligt svenska folket demonstrerar en förmåga att skapa effekt. Det är en kampanj som inte bara fångar uppmärksamheten, utan också etablerar en meningsfull relation/koppling med mottagarna.

–  Vi är glada att få instifta Folkets pris på årets Spinngala - ett pris där gemene man får vara med och utse den kampanj som berört oss allra mest. Bra PR når ut och når in, vilket kampanjen som tilldelas Folkets pris visar prov på, säger Peter Rosin på Novus.

Relaterade artiklar

Spinn 2024
12 april, 2024

De vann Spinn 2024

De vann Spinn 2024 I år fyller Sveriges största PR-gala Spinngalan 20 år och igår presenterades vinnarna i hela 15 olika kategorier. Dessutom introducerades två nya priser 20-årsjubileet till ära – Jubileumspriset och Folkets pris. I år hölls Spinngala...
Nominerade bidrag
21 februari, 2024

Här är de nominerade tävlingsbidragen i Spinn 2024

Här är de nominerade tävlingsbidragen i Spinn 2024Den 26 januari stängde bidragsinlämningen och nu står det klart vilka som är nominerade till årets Spinngala. Av sammanlagt 105 bidrag har 63 valts ut som de bästa PR-kampanjerna inom 15 olika kategorier...
Kristy Armstrong
24 januari, 2024

Kirsty Armstrong leder Spinngalan 2024

Kirsty Armstrong leder Spinngalan 2024 Den 11 april öppnas dörrarna till Spinngalan för tjugonde året i rad. I år leds galan av ingen mindre än komikern Kirsty Armstrong och galan tar plats på nostalgiska Hamburger Börs i Stockholm. De stora PR-företag...