PRECIS ordförande svarar Westander

Allan Åberg anpassad

Debatten om det behövs mer regler kring lobbying rullar på. Det är välkommet även om många av de förslag som diskuteras är kontraproduktiva eller slag i luften.

PR-byrån Westander argumenterar i en debattartikel i SvD för att riksdagen ska kräva att alla PR-konsulter ska redovisa sina uppdragsgivare. I en replik hävdar Precis ordförande Allan Åberg att det är en dålig idé. Det enda rimliga är menar han att det är den som anlitar en rådgivare som ska avgöra om man vill berätta att man anlitar rådigare. 

https://www.svd.se/a/WR1jxL/riskabelt-att-forsvara-opinionsbildning-skriver-allan-aberg

 

Relaterade artiklar

aa8ed-1edii
12 september, 2023

Initiativ för att motverka desinformation

Initiativ för att motverka desinformation Förmågan att lita på nyheter och information är avgörande för tilliten och ett fungerande samhälle. Genom vårt medlemskap i PR branschens internationella organisation, ICCO har PRECIS tillsammans med en mängd ol...
VIevdtM-9g2aMHPnu3-kNNtVz6OmWeqLaw-min
27 juni, 2023

Valanalys – gruppterapi eller valvinnare?

I Almedalen  onsdag 28 juni 16.00 – 16.45 Valanalys – gruppterapi eller valvinnare? PRECIS arrangerar seminarium under politikerveckan i Almedalen Platsen är  Mellangatan 1 - Trädgården Tiden är onsdag 28 juni 16.00 – 16.45 Efter valen görs valana...
Prime
24 mars, 2023

Precis gratulerar vinnarna i Spinn23

Den 23 mars avslutades årets Spinntävling med gala på Berghs. Galan som leddes av Tove Norström samlade omkring 200 festsugna som hyllade vinnarna av de mest framgångsrika Pr-kampanjerna under 2022.