Initiativ för att motverka desinformation

aa8ed-1edii

Förmågan att lita på nyheter och information är avgörande för tilliten och ett fungerande samhälle. Genom vårt medlemskap i PR branschens internationella organisation, ICCO har PRECIS tillsammans med en mängd olika organisationer valt att engagera sig i initiativet ”Media Information and Education Pledge” som syftar till att motverka desinformation och hot mot det fria ordet.


Initiativet är ett samarbete mellan ICCOs Europagrupp och The Trust Project, vars partners består av några av världens ledande medier och nyhetsbyråer. Initiativet stöds av Europeiska rådet.

  • Fungerande och oberoende media är en förutsättning för trovärdigt PR arbete. Givet det vi ser händer runt om i Europa känns det angeläget att kunna bidra med kunskap om hur felaktig information kan spridas och vilka etiska regler vi själva har att förhålla oss till säger PRECIS generalsekreterare Anna-Karin Hedlund.

Initiativet togs vid ICCOs Europamöte i Strasbourg i juni 2023. Läs mer om initiativet här.

Relaterade artiklar

Allan Åberg anpassad
21 augusti, 2023

PRECIS ordförande svarar Westander

PRECIS ordförande svarar Westander Debatten om det behövs mer regler kring lobbying rullar på. Det är välkommet även om många av de förslag som diskuteras är kontraproduktiva eller slag i luften. PR-byrån Westander argumenterar i en debattartikel i SvD...
VIevdtM-9g2aMHPnu3-kNNtVz6OmWeqLaw-min
27 juni, 2023

Valanalys – gruppterapi eller valvinnare?

I Almedalen  onsdag 28 juni 16.00 – 16.45 Valanalys – gruppterapi eller valvinnare? PRECIS arrangerar seminarium under politikerveckan i Almedalen Platsen är  Mellangatan 1 - Trädgården Tiden är onsdag 28 juni 16.00 – 16.45 Efter valen görs valana...
Prime
24 mars, 2023

Precis gratulerar vinnarna i Spinn23

Den 23 mars avslutades årets Spinntävling med gala på Berghs. Galan som leddes av Tove Norström samlade omkring 200 festsugna som hyllade vinnarna av de mest framgångsrika Pr-kampanjerna under 2022.