Allan Åberg ny ordförande för PRECIS

Allan Åberg anpassad

Vid årsmötet för PRECIS, PR- och kommunikationskonsultföretagens branschförening, i måndags valdes Allan Åberg från Paues Åberg Communication till ny styrelseordförande och Klas Landelius från Diplomat Communications till ny ledamot.

Allan Åberg från Paues Åberg Communication blev under årsmötet vald till ordförande för föreningen och efterträder därmed Annika Sjöberg från Gullers Grupp. Allan Åberg är medgrundare och partner på Paues Åberg Communication. Han har tidigare varit partner på Diplomat Communications och under nio år varit aktiv inom organisationen Svenskt Näringsliv.

- Jag känner mig både hedrad och stolt över att ha fått förtroendet att som ordförande leda PRECIS. Att fortsätta driva arbetet med att öka kännedomen om vad vår bransch faktiskt gör och bidrar med känns inspirerande. Alldeles särskilt viktigt tycker jag att det är att jobba vidare med att stärka förtroendet för vår bransch, säger Allan Åberg.

Under årsmötet valdes även Klas Landelius från Diplomat Communications till ny styrelseledamot och ersätter därmed Helena Norrman från Kekst CNC. Klas Landelius arbetar som VD på Diplomat Communications och har över tio års erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete.

- PRECIS bedriver ett viktigt och ambitiöst arbete i PR-branschens mest prioriterade frågor. Jag är hedrad över förtroendet att få företräda branschen och ser fram emot att vara med och driva arbetet vidare tillsammans med mina nya styrelsekollegor, säger Klas Landelius.

Styrelsen i övrigt består av:
Anna Grönlund Krantz, Hallvarsson & Halvarsson
Åsa Stocksén, Henson PR
Louise Leo, JMWGolin
Henrik Olsson Werner, Kreab
Frida Dahlgren, Narva
Helena Dyrssen, Nordic Public Affairs
Axel Lagerbielke, Spotlight PR
Hampus Brynolf, Springtime-Intellecta

För mer information kontakta:
Allan Åberg, partner Paues Åberg Communications, +46 733 38 33 11
Klas Landelius, VD Diplomat Communications, +46 704 60 63 57

Om PRECIS
Föreningen PRECIS verkar för den svenska PR-konsultbranschens utveckling och ska vara en samlingspunkt för kollegialt utbyte av branschgemensamma frågor. PRECIS består av 24 företagsmedlemmar och företräder medlemmarnas gemensamma intressen genom att framhålla värdet av Public Relations för att uppnå företags och organisationers affärs- och verksamhetsmål. Föreningen vårdar den gemensamma branschnormen och är ett kvalitetsmärke för medlemmarna. För att driva utvecklingen i marknads-PR arrangeras även tävlingen Spinn där PRECIS belönar årets bästa uppsats inom kommunikation med ett stipendium.

Relaterade artiklar

almedalen
27 juni, 2022

Kommunikationens roll i valrörelser – sett inifrån partierna

Kommunikationens roll i valrörelser – sett inifrån partierna Hur stor roll spelar egentligen kommunikationsarbetet i valrörelser? Liksom i tidigare val genomför både Vänsterpartiet och Moderaterna stora samtalskampanjer, årets val spås bli det mest d...
Emelie Löthgren anpassad
2 april, 2022

A Beautiful Soup kliver in i PRECIS

A Beautiful Soup kliver in i PRECIS Hållbarhet har gått från mervärde till hygienfaktor vilket ökar kraven på de som vill göra skillnad på riktigt. Byrån A Beautiful Soup är specialiserade på hållbar stadsutveckling. Nu tar de steget in i branschförenin...
start-bild-spinn
10 mars, 2022

Kattastrofen och de andra SPINN-vinnarna

Kattastrofen och de andra SPINN-vinnarna När vi nu har hämtat oss och segerjublen tonat ut vill vi passa på att tacka alla som var med och bidrog till en fantastisk kväll under årets Spinn-gala på At Six! Årets bästa PR togs hem av New Normal och bidra...